6 passos per evitar una inspecció

EVITAR UNA INSPECCIÓ?

Si hi ha una por especial que tenim tant autónoms com pimes: És la possibilitat de tenir una “inspecció d’hisenda“.


 

Per molt que realitzem les nostres obligacions tributàries de forma correcta, sempre existeix la por que Hisenda ens trobi qualsevol cosa per la que tinguem que pagar una sanció. Hem parlat sovint sobre el temes de les inspeccions d’Hisenda en les nostres reunions. Avui volem comentar-vos aquelles situacions que seria convenient poder evitar.

Breument, a continuació us comentem els motius, que tot i semblar en ocasions, irrellevants, són els que amb més freqüència acaben amb una inspecció d’hisenda en el nostre negoci.

1. Gastar molt més del que s’ingressa durant un temps continuat

No és molt normal mantenir un negoci que perd diners durant un llarg temps. Pot tenir un període complicat o un inici difícil, però perdre diners durant molt de temps no és normal.

Si una empresa declara moltes més despeses durant molt de temps, Hisenda pot sospitar que existeix la possibilitat de que el negoci no estigui declarant tots els seus ingressos.

2. Si sol·licita la devolució del IRPF o IVA

A les pimes i autònoms no ens agrada pagar impostos i a Hisenda no li agrada gens retornar-los.

Per aquest motiu, quan la declaració d’IVA o IRPF surt a retornar, voldran assegurar-se de que tot està correcte. I quan més gran sigui el import a retornar, més opcions hi haurà de que decideixin fer una visita al nostre negoci.

3. Si les dades entre models anuals i models trimestrals no quadren

Els models anuals de IVA, IRPF,…. (390, 190,…) són models informatius que serveixen de resum de tota l’activitat que ha tingut durant totl’any.

El resultat de les declaracions trimestrals (models 303, 130, 111..) que es va realitzant al final de cada trimestre o cada mes, hauran de quadrar exactament amb el resultat dels models anuals. Si no quadren, Hisenda pot demanar explicacions. Inclús, quadrant, poden utilitzar-ho com a excusa per a una possible inspecció.

4. La sol·licitud de subvencions

L’Agència Tributària disposa d’informació de totes les subvencions públiques que s’atorguen (a qui, per compte de qui, quantitat…). Algunes estan exemptes de tributació ialtres no, per la qual cosa, s’ha d’anar amb cura amb declarar-les correctament.

5. Si hi ha excés de despeses deduïbles

En ocasions els autònoms ens veiem temptats a incloure moltes despeses com a deduïbles, com roba, menjars que no són d’empresa, viatges, etc.  Si s’excedeix, el més possible és que sospitin que hi ha alguna irregularitat, i un altre cop estem en el punt de mira d’una possible inspecció.

6. Si sol·licita el NIF Intracomunitari

És bastant probable que si sol·licita el NIF intracomunitari, tingui una inspecció d’Hisenda.

L’AEAT pot (i  sol fer-ho) comprovar si els autònoms i pimes que sol·liciten aquest NIF realment necessita un NIF per a operar fora d’Espanya.

 

Si te en compte aquests casos, la possibilitat de rebre una inspecció d’hisenda es podran reduir al mínim.

 

93 865 46 25

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

CONTACTE

DSV INFORMA

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

  Formulari de contacte

  Omple el formulari amb les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per solucionar qualsevol consulta
  * Camps obligatoris

  Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat

   DSV Informa

   Si vols subscriure't al nostre Newsletter digital, omple el següent formulari:


   En qualsevol moment podràs donar-te de baixa o modificar les dades des de l'enllaç que trobaràs al peu del mateix Newsletter

   * Camps obligatoris

   Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat