Actuacions de la Inspecció de treball

Contractació fraudulenta i ús irregular de la contractació a temps parcial. (Instrucció 4/2019 de la Inspecció del Treball). 

El passat 27 de juliol de 2018, el Consell de Ministres va aprovar el Pla Director per una feina Digna pels períodes de 2018-2019-2020 amb l’objectiu de recuperar els drets laborals i millorar la qualitat i les condicions de treball. És per això que a partir d’aquest mes de setembre de 2019 la Inspecció de Treball ha iniciat una campanya de control de contractació laboral basada en dos aspectes concrets:

 1. La temporalitat fraudulenta dels contractes de treball (contractes temporals realitzats en frau de Llei). Té per objecte analitzar les dades disponibles sobre els contractes temporals que s’hagin pogut subscriure de manera fraudulenta o amb superació dels límits temporals de durada, i procedir a regularitzar els mateixos.
 2. L’ús irregular de la parcialitat de les jornades de treball (contractes a temps parcial realitzats en frau de Llei). Té per objecte analitzar les dades disponibles dels contractes a temps parcial en els quals la jornada declarada en el contracte no es correspongui amb la realment realitzada, procedint si escau a la regularització tant de la jornada com de la situació de seguretat social dels treballadors afectats.

Actuacions que està duent a terme la Inspecció de Treball:

 1a fase: Les empreses amb possibles situacions de frau seran objecte d’una comunicació per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, informant-los de les dades obtingudes, instant-los a revisar la seva situació, i advertint-los de la realització d’actuacions inspectores de comprovació en cas de no regularització. Es donarà un termini d’un mes per a dur a terme aquesta revisió i regularització.

2a fase: Aquelles empreses que continuïn amb la situació inicial, o només l’hagin modificat parcialment, seran objecte d’una actuació per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social per a la comprovació de tals extrems.

 

93 865 46 25

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

CONTACTE

DSV INFORMA

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

  Formulari de contacte

  Omple el formulari amb les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per solucionar qualsevol consulta
  * Camps obligatoris

  Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat

   DSV Informa

   Si vols subscriure't al nostre Newsletter digital, omple el següent formulari:


   En qualsevol moment podràs donar-te de baixa o modificar les dades des de l'enllaç que trobaràs al peu del mateix Newsletter

   * Camps obligatoris

   Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat