Escrivá preacorda amb els autònoms una quota mínima de 230 euros en 2023

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha arribat a un preacord amb les associacions d’autònoms per les pròximes taules de rendiments nets i quotes en el si de la reforma del sistema de cotització per ingressos reals. L’última proposta recull una quota mínima de 230 euros a aquells autònoms que ingressin fins a 670 euros nets al mes per a l’any pròxim. En l’altre extrem, per als treballadors per compte propi que ingressin més de 6.000 euros, la nova quota és de 500 euros. La reforma, tal com va informar aquest mitjà, s’implementarà de manera progressiva en els pròxims tres anys.

D’aquesta manera, l’Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA), la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) i la Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (Uatae), la formació més reticent, han aprovat els nous 15 trams proposats per la cartera de José Luis Escrivá. El camí ha estat llarg: en concret, ha durat 14 mesos i s’han proposat fins a 12 taules diferents per a reforma el sistema de cotització d’autònoms.

Tal com queden les taules, es conformen de 15 trams després de diverses ampliacions amb trams intermedis. L’estalvi es produeix únicament en els quatre primers trams amb rendiments nets fins a 1.300 euros anuals, amb quotes entre 64 i 3 euros més barates en el primer any d’implementació de la reforma, en 2023. A partir d’aquest tram, els 11 següents han vist augmentades les quotes a pagar.

ste nou sistema de cotització per ingressos reals ratifica un estalvi progressivament major en els tres trams de rendiments més baixos (fins a 670, entre 670 i 900, i entre 900 i 1.166 euros mensuals nets). De cara al pròxim trienni, els autònoms amb rendiments més alts veuran incrementada la seva quota en 90 euros mensuals, fins a 590 euros.

La presidenta de Uatae, María José Landaburu, ha informat aquest dimarts que s’ha arribat a un acord en haver ”aconseguit rebaixar les quotes per a les persones que més dificultats” i “millorar la prestació per cessament d’activitat per a tothom”. A més, la junta directiva de Uatae, reunida aquest dilluns, va considerar “acceptable” l’última proposta de la Seguretat Social, tal com van comunicar.

Enllaç

93 865 46 25

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

CONTACTE

DSV INFORMA

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

  Formulari de contacte

  Omple el formulari amb les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per solucionar qualsevol consulta
  * Camps obligatoris

  Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat

   DSV Informa

   Si vols subscriure't al nostre Newsletter digital, omple el següent formulari:


   En qualsevol moment podràs donar-te de baixa o modificar les dades des de l'enllaç que trobaràs al peu del mateix Newsletter

   * Camps obligatoris

   Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat