La pujada de tipus penalitzarà als hipotecats i beneficiarà als estalviadors

El Consell de Govern del BCE ha elevat els tipus d’interès en 50 punts, el tipus d’interès per al seu finançament es situarà en el 0,50%, la taxa de dipòsit aconseguirà el 0%.

La pujada de tipus d’interès anunciada pel Banc Central Europeu (BCE) encarirà les hipoteques, però també millorarà la rendibilitat dels productes d’estalvi, com a comptes i dipòsits, segons apunten els experts del comparador financer Helpmycash.com.

El Consell de Govern del BCE ha decidit elevar els tipus d’interès en 50 punts bàsics, de manera que el tipus d’interès per a les seves operacions de finançament se situarà en el 0,50%, mentre que la taxa de dipòsit aconseguirà el 0% i la de facilitat de préstec, el 0,75%.

El BCE ha acordat així un increment en el preu del diner major del qual havia avançat en les últimes setmanes, quan diversos membres del Comitè Executiu van indicar que l’alça seria de 25 punts bàsics. Es tracta també de la primera pujada de tipus des de juliol de 2011.

Segons els experts del comparador de productes financers Helpmycash.com, els principals perjudicats de la pujada de tipus seran aquells que hagin signat una hipoteca variable, ja que la pujada de tipus provocarà previsiblement una pujada de l’Euríbor que encarirà la quota dels seus préstecs.

Enllaç

93 865 46 25

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

CONTACTE

DSV INFORMA

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

  Formulari de contacte

  Omple el formulari amb les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per solucionar qualsevol consulta
  * Camps obligatoris

  Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat

   DSV Informa

   Si vols subscriure't al nostre Newsletter digital, omple el següent formulari:


   En qualsevol moment podràs donar-te de baixa o modificar les dades des de l'enllaç que trobaràs al peu del mateix Newsletter

   * Camps obligatoris

   Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat