La UE acorda exigir un 40% de dones en els llocs de direcció de les grans empreses

Els negociadors del Parlament Europeu i dels Vint-i-set han aconseguit aquest dimarts un acord per a fixar una quota d’almenys un 40% de dones en els llocs directius de les grans empreses europees per a finals de juny de 2026.

La directiva crearà un procediment obert i transparent perquè ho consells no executius de les empreses comunitàries comptin almenys amb un 40% de dones. En aquest sentit, hi haurà mesurades vinculants per a aconseguir aquest objectiu.

Els Estats membres que aprovin quotes tant per als consells executius com els no executius, el mínim de presència de dones serà del 33%. A més, els països hauran de crear un sistema de penalitzacions que sigui punitiu amb les empreses que no aconsegueixin aquestes quotes.

Diversitat és major creixement

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha celebrat aquest acord en el seu compte de la xarxa social Twitter i ha mostrat el seu agraïment per a tots els que ho han fet possible. “És un gran dia per a les dones a Europa. També és un gran dia per a les empreses. Perquè més diversitat significa més creixement, més innovació”, ha subratllat la cap de l’Executiu comunitari.

L’acord provisional, anunciat per la presidència francesa de la UE, necessitarà encara el vistiplau del ple de l’Eurocambra i del Consell per a ser definitiu.

En 2020, gairebé una dècada després d’un primer intent, Brussel·les va recuperar la proposta de l’etapa de José Manuel Duro Barroso al capdavant de la Comissió Europea amb la qual es va intentar fixar una quota del 40% de presència femenina en els llocs no executius. aquest sentit. La iniciativa va quedar llavors bloquejada pel rebuig dels Estats.

Enllaç

93 865 46 25

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

CONTACTE

DSV INFORMA

AV. JOSEP FONTCUBERTA, 145, 3r 2a

  Formulari de contacte

  Omple el formulari amb les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per solucionar qualsevol consulta
  * Camps obligatoris

  Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat

   DSV Informa

   Si vols subscriure't al nostre Newsletter digital, omple el següent formulari:


   En qualsevol moment podràs donar-te de baixa o modificar les dades des de l'enllaç que trobaràs al peu del mateix Newsletter

   * Camps obligatoris

   Ens autoritza el tractament de dades incorporades en el formulari per atendre a la seva consulta o petició acceptant la nostra política de privacitat